Signerte samarbeidsavtale for jentefotball: – Bekymringsfullt stort frafall

Her er lederne for klubbene som signerte avtalen (fra venstre på bildet; SBK, Lånke, Skjeldstadmark, Hegra, Tangmoen, Nybrott, Stjørdals-Blink, Fram). Foto: Jon Håkon Slungård/Bladet

Klubben signerte denne uka en samarbeidsavtale med andre klubber i Stjørdalsregionen. Den skal sikre at jente- og damespillere på tvers av lagene i regionen har et fotballtilbud.

– Tanken er i at det skal legges til rette for å få med jenter/damer lengst mulig i fotball, og bakgrunnen er et bekymringsfullt stort frafall av jenter innen fotball. Klubbene i sone Stjørdal signerte en samarbeidsavtale over 3 år der det legges opp til et samarbeid for å stille flest mulig lag i sonen ut fra antall spillere i de ulike klubbene, forteller styreleder, Jo Kjetil Valli.

– Samarbeidslag av ulike konstellasjoner skal da sikre at flest mulig vil få et tilbud i sin aktuelle årsklasse. For SBK sin del er det snakk om å være med slik at vi har flere muligheter å tilby våre spillere. De kan da velge å spille på et samarbeidslag, og samtidig stå som aktiv i SBK og delta på treninger/kamper for andre lag i SBK, sier styrelederen.

Det ser derimot ikke ut som om SBK vil delta i ett samarbeidslag kommende sesong.

Jo Kjetil Valli er fornøyd med at det etableres et samarbeid innenfor jentefotballen. Foto: Per-Erik Ofstad
Mulighet for satsingslag

– På sikt er det også ønskelig å få fram et satsingslag for damefotballen (og J17/J19) i sonen, altså et lag som kan klatre i divisjonssystemet og være noe å strekke seg etter. Sånn som Stjørdals-Blink er på guttesida i sonen, forteller Valli.

Du kan lese mer om samarbeidsavtalen hos Bladet (ekstern lenke).