Snipp, snapp, snute, så var G-14-eventyret ute. Men for en punktum(semi)finale

Her er G14 oppe på podiet etter at cupen var ferdig.

Etter en vårsesong hvor det endelig ble færre tap, ble det på slutten av sesongen bestemt at Selbu Ballklubbs G14-lag (født 2008), skulle slås sammen med G16. Som en avslutning for laget, deltok vi sist helg på Ørland Sparebank fotballcup.

Selbu Ballklubb stilte kun med G14 på cupen, men likevel hadde Selbu over 20 supportere på sidelinjen på kampene lørdag. Første kamp gikk mot FK Fosen, og gutta bar preg av litt nervøsitet. FK Fosen satte den første scoringen, og noen fryktet kanskje dette kunne bli et stort tap. Men gutta tok tak, og spilte bedre i 2.omgangen, og da de gikk av banen ble det poengdeling med sluttresultat 1-1.

Senere på dagen skulle vi møte Gauldal Fotballklubb, et lag hvor vi på forhand snakket om kom til å gi oss tøff motstand. Gutta tok tak fra start, og det ble en FANTASTISK fotballkamp, topp innsats av alle og masse godt spill. Og vi gikk seirende av banen, 5-1.

Dagens siste kamp var avgjørende for plasseringen i puljen. Rennebu var motstanderen, og de satte det første målet. Selbuføttene begynte å bli litt slitne, men gutta holdt ut, og vi klarte å hente frem vårt gode spill. Og da dommeren bestemte at kampen var over, kunne vi juble over seier 5-3. Vi vant puljen og var klare for A-sluttspill. Stemningen var det ikke noe å si på og da laget ble konfrontert med at de glemte å takke publikum, var responsen;

«Men vi e da itj vant med å vinn…» 

Søndag. Semifinale i A-sluttspill. Leksvik motstander. Gutta var drivhvite og storøyde før start. Spenningen nådde skyhøye målinger. Kampen bar også preg av nervøsitet, og det ble mye press mot vårt mål. Vi må virkelig berømme vår «standinkeeper» Nicolas, som sporty steppet inn i mål, da vår faste keeper brakk tåa bare noen uker før cupen. Til tross for god keeper, klarte Leksvik å ta seg videre til finalen, en kamp de også vant. Og vi dro hjem med en meget god 3.plass. 

MEN, nå er ikke cup bare kamper, og like viktig er det som skjer utenfor banen. Vi rundt laget er meget stolte over samholdet, humøret, oppførselen og det sosiale gutta bidrar med. En kveld var det full fres i ballbingen utenfor skolen, med fotballkamp Selbu mot resten.

Og hvem av gutta som vant konkurransen om å få flest nye «snapvenninner», vites ikke. Et minnerikt punktum for G14 ble det, og vi kan ikke unnlate å rette en stor takk til primus motor og trener, Arild Skoglund. You deserve a glory, glory…

– Eva Dahlø Fossan